顺德人BBS

返回列表 发新帖
楼主: 小小134

因为请月嫂的事一直不高兴

1万

3万

13万

上班一族

pig30 发表于 2019-6-22 21:49
自己揍过BB就知道辛苦了,刚出院个阵,伤口又痛,自己都要人照顾,点样长时间还BB?我系过来人,陪月钱系 ...

我顺产的,我一个星期左右就没咩事了。可能我身体好恢复的快吧,而且我多年在外独立,不习惯被人照顾......

新手上路

EQQ 发表于 2019-6-19 11:17
不是这样的,大家一家人,你得听一下距地意见,毕竟距地是老一辈,就算讲钱,但距地既意见总有d用的。你不 ...

一体你评论就知你未经历过。而且将事情想得好完美的一种。

中级会员

你个D都叫极品?我拍拖先几个月,同男家父母食个几次饭,食完都会自己积极执干净,点知人地背后话你洗碗洗唔干净,衣服乌糟过句放系凳背一阵UP味葛洗面巾。成日兜口兜面话人,见个仔夹少少送俾你,就话你系咪残废,自己唔识夹啊?跟着后面再去句屋企,话一步都唔准你入黎,就系话唔中意你,句个仔拍几个拆几个,你见过呢D长辈未?我就真系第一次遇到啦,呢D就真系极品咯!你个D都系缺乏沟通,或者系沟通上面语气表达不当吧

1万

金牌会员

Funny9990 发表于 2019-6-27 17:20
你个D都叫极品?我拍拖先几个月,同男家父母食个几次饭,食完都会自己积极执干净,点知人地背后话你洗碗洗 ...

我想知道:你谈的那个朋友是不是单亲家庭?。一般家庭父母不会当面为难孩子的朋友。最起码是对别人的礼貌
人生几何,夕阳几度。岂能尽如人意,但求无愧于心。

高级会员

Funny9990 发表于 2019-6-27 17:20
你个D都叫极品?我拍拖先几个月,同男家父母食个几次饭,食完都会自己积极执干净,点知人地背后话你洗碗洗 ...

快手分拉...费事委屈自己,又不是全世界剩呢个男人

中级会员

依旧风光 发表于 2019-6-28 10:14
我想知道:你谈的那个朋友是不是单亲家庭?。一般家庭父母不会当面为难孩子的朋友。最起码是对别人的礼貌

不是,反正我就觉得呢D就真系极品咯,话晒过门都系客,做人讲野何必甘绝呢,你好我好大家好日子就自然好葛啦,

1万

金牌会员

Funny9990 发表于 2019-6-28 11:25
不是,反正我就觉得呢D就真系极品咯,话晒过门都系客,做人讲野何必甘绝呢,你好我好大家好日子就自然好 ...

一开始就遇到“下马威”不和。以后婆媳之间更加难搞。好自为之。
人生几何,夕阳几度。岂能尽如人意,但求无愧于心。

中级会员

依旧风光 发表于 2019-6-28 15:34
一开始就遇到“下马威”不和。以后婆媳之间更加难搞。好自为之。

唔系句老母唔中意就系句老豆唔中意,所以走完一个又一个咯,好似系句地稳媳妇过世唔系个仔稳老婆过世甘,真系好极品咯

新手上路

一起住就不方便