顺德人BBS

返回列表 发新帖
楼主: sara1212

分手快乐

中级会员

sara1212 发表于 2021-3-9 14:41
其实米话其他人了,就比如我老公对个女儿平时爱锡有加,我自己多少都会有几分吓醋,羡慕的

吓?你都会呷你个女醋啊?甘就难明啊 哈哈 怪5得前度当时话我5明女人心咯 其实我多多少少都明既 但系点都谂5明距会呷一个5相干的沐足大妈的醋 而距自身条件又甘好 不过我承认个阵距紧张我多过我紧张距   也觉得恋爱中的女人第六感系好强既

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-9 14:47
你系因为甘所以分手?其实有时候对方甘对待自己,确实几难顶。不过换个角度也说明句紧张你,如果5系紧张 ...

甘又5系因为甘分开   其实我同句D脾气性格太似了 到后来相处过程中越来越多争吵  处事方式又差5多 所以好多时因为少少野又争  距又好胜我又5认输 火星撞火星甘 好似有时我开车  又话我开得快又话我开得慢 又话点解5走呢条路 仲之好多野讲 我心情好就5出声 心情麻麻就顶翻距咯 距又好大洗 反正闲闲地4~5万一个月  实有有时候仲多 买野翻黎又5系有用 话只系享受买野过程 有新款电话出马上第一时间换  我5系话距5岩  只系觉得好浪费 可能价值观5同的问题

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-10 08:07
甘你都话,句系有钱女,句大使系应该。不过我都5喜欢浪费。我甚至有时候将别人认为垃圾的东西改造一下循 ...

系啊 距就糸甘既人 所以拍拖后我有意带距去d大排档乌蝇档啊食野,距话距以前未去过亦都5会去个d地方食野,估5到一样甘好食,带距去留一手食肠粉,我同距很喜欢听歌同睇影碟  又带距去家电城买盗版碟  距以前只糸会买正版 我话你5使下下买正版既  又开住部yamaha搭住距系沙头渡口搭船过容桂食艇仔粥 哈哈 其实距为了我都作出了很大的改变  不过 其实钟意一个人  真的5糸要改变对方或要对方改变乜  距话距自己只系一个小女人 只系有时会刁蛮任性d    距糸只适合拍拖  而家既老婆系适合过日子

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-10 18:02
好浪漫啊...............不过你地都无走到最后。
可能哩d就系你地2个价值观不一所导致。
曾经我最讨厌 ...

你嫁既人系又食烟 又系两兄弟 甘啊  叫距为你为家人戒烟 尼样都好大可能做得到 但距仲有兄弟尼样野 甘就无得改变 就睇下D老人家处理问题公5公平偏5偏心咯 不过话时话 绝大多数D老人家都会偏心 就差偏大还是偏细

系啊 当时我前度其实都已经改变左好多 同距出去距经常都话我同距两个同周围环境格格不入甘  因为距每次出街都会扮到靓一靓先出去  所以我好多时都叫距是但求其5使甘多打扮  不过后来我都尽量同距少去D大排档之类的地方 因为去D地方有D人会眼金金甘望距令到距好5自在  系既 你讲得岩既  2个人一起,无论恋爱还是婚姻里  或多或少都系要付出要改变  无论是不是自愿都系想令对方快乐或迎合另一方  但有时我地会忽视左作出改变既一方既感受

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-11 01:13
我都想句能够戒烟,单单我想无用,为自己为家人句都应该要戒烟!正如你话斋,改变嘛,句尝试过不成功跟压 ...

叫一个有烟瘾既人去完全戒烟,可能5糸甘易,戒左一段时间 距又会再食翻 不过 距真糸有心去戒  已经可取了    我5知道有烟瘾糸点既感觉 因为我5烟5酒  但我知道呢样糸一种心瘾 或者对于距地黎讲 系一种爱好 一种兴趣   就假如我老婆要我以后5准去玩音响甘   对5住   可能我都做5到    糸啊  我地每一次既恋爱 都糸一次学习的过程  再一次学会爱与被爱   呵呵   我老婆糸几好 人品好 大方  虽然佢有时会啰嗦长气  不过都同距讲声多谢  哈哈~

中级会员

sky-rossi 发表于 2021-3-11 10:34
叫一个有烟瘾既人去完全戒烟,可能5糸甘易,戒左一段时间 距又会再食翻 不过 距真糸有心去戒  已经 ...

戒烟既感受就系:超  辛 苦  !
主要系尼古丁影响人体。而且,烟又易买到。戒烟系需要大毅力!戒过都好,如果心情一唔好,或者烦恼,都会再食翻。黎个就系戒烟最难既地方!

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-11 10:44
嗯!所以我都唯有接受,不过句好自觉,尽可能避开我先食。讲真,我要句戒完全系出于对句健康着想。但系心 ...

我都5知使左多钱 几十万肯定有  d机多到可以开间铺 糸咯 因为我老婆无反对我搞机 又煮饭俾我食 所以要多谢距咯 人要有感恩之心先得既  所以我好多时都买阿胶膏俾距食   哈哈

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-11 15:35
搞机.....................识得感恩就不错啦!
我同你换转,系我个个煮饭比我食。如果早翻就冲凉再食饭 ...

平时就糸我妈搞掂3餐  放假就糸我老婆煮  我自己5识煮饭 最识都糸煎蛋煮即食面  我前度又糸唔识煮野 只系识煮一味---番茄煮蛋  哈哈 ~好彩自己会揾到个好会煮野食既老婆   讲开讲  你男人愿意煮饭俾你食  证明距都糸一个顾家既男人 你都算几好啦

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-11 17:28
顾家不顾家见仁见智,我个个系一淡砂糖一淡屎,好阵系好令我感动,不好的时候想杀了他。哈哈哈!
人无完 ...

哈哈  系啊   我老爸煮饭比我妈煮得更好吃  不过由细到大都系我妈煮开 就随佢煮了  甘多年我都惯了   

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-12 11:10
就系咯!!!!!比次你都浪漫一下,煮餐饭比你老婆食

煮饭啊,甘。。。。。就真糸。。。

1万

3万

13万

上班一族

sky-rossi 发表于 2021-3-12 11:38
煮饭啊,甘。。。。。就真糸。。。

煮饭咁简单,得闲上抖音睇下花师奶嘅教程啦

中级会员

error 发表于 2021-3-12 11:50

多D味精,小D盐,搞掂!!

1万

3万

13万

上班一族

我只想改个名 发表于 2021-3-12 11:53
多D味精,小D盐,搞掂!!

我煮嘢食从来都不用味精的

中级会员

error 发表于 2021-3-12 11:50

哈哈……甘得闲先学番一两个简单小炒先……

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-12 14:30
好简单姐,有小红书架,再5得买多d食材试验

呵呵……先从简单既整起  

1万

3万

13万

上班一族

sky-rossi 发表于 2021-3-12 15:30
哈哈……甘得闲先学番一两个简单小炒先……

我平时得闲都喺上抖音睇下教程或者下厨房APP看教程

中级会员

吱吱咋咋 发表于 2021-3-12 16:47
比如一个餐蛋面,材料系面、鸡蛋、午餐肉,可以再适当加几粒云吞几条菜。
我前度第一次煮野比我食就系煮 ...

哦  餐蛋面甘简单 肯定搞得掂 煎蛋煎午餐肉唔糸难   前度第一次煮饭俾我食系番茄煮蛋  距话糸距唯以识煮既野
{:titter:}

1万

5万

禁止发言

高级会员

努力,奋斗 发表于 2021-3-13 09:42
一家三口?  他结婚了?

结阻啦,跟我分手无几耐就结婚了,宜家好像都已经生二胎了,有次无意刷到距抖音号看到一家四口