顺德人BBS

返回列表 发新帖
楼主: 包尼笑

心情好差。。。。。。。。

禁止访问

1万

3万

13万

上班一族

叫我T爷 发表于 2021-3-9 11:28
本来系距的,一户一个名额,距有了尚苑,买农民公寓无优惠,然后就转给我了。。现在同我计,甘我系未又要 ...

转给你后就属于你嘎啦

中级会员

努力一点点 发表于 2021-3-9 11:03
甘你地吾问下个叔仔意见呢?有时听听巨本人意思点仲好过听个老柴讲啦。
而且话到尾,一世两兄弟,真系吾睇 ...

老野甘锡距个细仔,咩都为距淋,我本人觉得距无钱的,咩都距妈帮,我地结婚,条老野都无出过钱,就出力,我呢世都记得,所以距凭什么要我地帮距。

中级会员

与非 发表于 2021-3-9 11:07
我都唔明。兩兄弟既事,關老婆乜事。系煩都系個男。老婆理咁多做咩。把自己帶入個困局。。除非個男唔負責, ...

你以为自己想烦嘎咩!成日见面助助,所以真想回外家无眼T,但感觉低下个老公不好

中级会员

包尼笑 发表于 2021-3-9 14:24
老野甘锡距个细仔,咩都为距淋,我本人觉得距无钱的,咩都距妈帮,我地结婚,条老野都无出过钱,就出力, ...

甘米有样学样,只出力咯,本身你系无钱架,点都挪吾出架啦,使乜烦?面阻阻都系甘话,你翻外家,人地仲以为你去外家借钱俾叔仔添卜。一于正面面对,摆到明系无钱挪得出来咯。D老柴越系俾压力你,你越要大声抗争。叫你条佬米甘好讲话,米甘善良添卜,吾系明明俾人虾都搞到好似自己吾岩甘款。道德绑架,你学翻你老爷个D口敏嘛,你无钱做乜学人生两个仔,一个都无办法帮手摆酒,而家仲要拖埋你自己个家庭落水,自己(你老爷)无用,米拖住D后生,他日两脚准备伸个时无钱依病米怪后生。。。

注册会员

包尼笑 发表于 2021-3-9 14:24
老野甘锡距个细仔,咩都为距淋,我本人觉得距无钱的,咩都距妈帮,我地结婚,条老野都无出过钱,就出力, ...

我係你我就坚决唔帮,话知个细噶,无钱就唔好学人结婚,能力都无啊结咩婚

中级会员

努力一点点 发表于 2021-3-9 15:06
甘米有样学样,只出力咯,本身你系无钱架,点都挪吾出架啦,使乜烦?面阻阻都系甘话,你翻外家,人地仲以 ...

咁讲嘢,咪吵大镬罗。
系无钱就无钱,唔需要讲太多的。
叫老公出面讲就得了,理咁多,搞到自己做磨心把鬼。

中级会员

理解你的心情,每天回家感觉好累,好想逃离。。。。

中级会员

我只想改个名 发表于 2021-3-9 15:11
咁讲嘢,咪吵大镬罗。
系无钱就无钱,唔需要讲太多的。
叫老公出面讲就得了,理咁多,搞到自己做磨心把 ...

我嫁两兄弟,好多时男人真系有时讲吾出尼D架野架,只有外姓人先可以出声讲,尼个我都深有明白的。
只不过楼主个心善良,心有负罪感先觉得烦之。有D野,外姓人企硬真系会吾会俾人虾架。

中级会员

结婚这事,有钱就搞大D,无乜钱就搞细D咯,无钱就乜都吾搞咯